01.08.2016

Сигнал за замърсяване /обновена/

glasat

Снимките са публикувани в социалната мрежа Facebook, в личния профил на г-жа Dida Vanchurova, на 31.07.2016 г., със следния текст:

„Здравейте, прилагам няколко снимки, които показват състоянието на „малкия“ плаж в кв Св. Георги и района в близост.
Апелираме общината да вземе необходимите мерки!”

==============

Община Поморие Ви благодари за сигнала и Ви уведомява, че необходимите мерки са взети.

==============

Огромният брой туристи през лятото обуславя и честите сигнали за локални замърсявания на територията на Поморие. За жалост, подобни оплаквания са почти ежедневие, дори и извън активния туристически сезон.

Община Поморие ежемесечно изразходва допълнителен финансов ресурс, извън заложените средства за сметопочистване (съгласно подписаните договори и утвърдени графици), с който се почистват обществени места от найлонови торбички, шишета и опаковки, ненужни вещи и отпадъци от домашни любимци. Тези средства са от данъците, както на добросъвестните граждани, така и на тези, които НЕ искат да имат отговорно гражданско съзнание. Оказва се, че голяма част от данъкоплатците са ощетени, защото вместо за нещо полезно, Общината разходва техния дан, за да почиства боклуци. С други думи, колкото повече средства се харчат за почистване извън регламентираната за това дейност, толкова по-малко средства ще остават за облагородяване и реализиране на добрите идеи за града ни.

Община Поморие призовава своите жители и гости да пазят града чист. Когато извеждате домашния си любимец, когато сте на разходка със семействата си, на плаж или на пейка в парка – молим, не забравяйте да почистите след себе си, отнасяйки отпадъка до най-близкото за целта място. Да съхраним града и страната си приветливи и чисти – това зависи преди всичко от нас самите, от възпитанието и примера, които даваме на децата си.

Благодарим и на всички активни граждани за снимките, с които представят Поморие, но молим при други подобни нередности и за да сте сигурни, че сигналът Ви ще достигне до адресата си, да сигнализирате на един от посочените начини:

  • Телефони: 0596 22004, 0596 26337, 0596 26322, 070011301
  • e-mail: mayor@pomorie.bg
  • чрез www.pomorie.bg в рубриката „Гласът на гражданите”
  • чрез лични съобщения на страницата във Facebook – @PomorieMunicipality