18.05.2016

Парад от шампиони подчерта спортния имидж на Поморие /Видео/

Вчера централната пешеходна улица на Поморие се превърна в централна събирателна точка на почести, амбиция и дух. Денят на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата беше поводът за атрактивното събитие, а причина бе големият брой спортни клубове и таланти, които работят и се развиват на територията на нашия град.

Празникът започна с фолклорно надиграване междуOLYMPUS DIGITAL CAMERA възпитаниците на ОУ „Христо Ботев” и СОУ „Иван Вазов” Поморие. Предварително провело се вътрешно състезание в училищата бе излъчило децата от първи до седми клас, които формираха по 3 представителни отбора. Съставите демонстрираха уменията си да танцуват право хоро и ръченица, а водещата и организатор на събитието Аделина Чолева непрекъснато окуражаваше младите танцьори. 

Междуучилищната танцова надпревара поднесе приятна изненада за всички, защото отборите бяха подходили към задачата съвестно, подготвяйки се с интересна хореография и красиви фолклорни костюми.

Почетното жури в състав: Биляна Данаилова – представител на Танцов клуб „Раковина” и Лиляна Христова – ръководител на Танцов клуб „Чайка” оцени високо труда на децата и техните ръководители. Въпреки малката разлика в резултата, журито определи за победил в надиграването отбора на ОУ „Христо Ботев” Поморие. За активното си участие обаче, и двете училища получиха полезни подаръци и големи награди.

Тържеството по случай Деня на спорта продължи с мащабен парад на спортните клубове в общината. Деца и възрастни от 16 различни дисциплини уверено дефилираха и оформиха стройни редици от настоящи и бъдещи шампиони. Участие в програмата взеха още Детски фолклорен танцов ансамбъл „Раковина” и Мажоретен състав и Танцова формация “Фреш” при НЧ “Просвета 1888”.

“Заслугата да сме част от този хубав празник днес е изцяло ваша. Спортувайте и се дръжте като победители, защото вие вече сте такива. Именно вашите постижения са това, което ни провокира да обявим май месец за месец на спорта, както и непрестанно да влагаме усилия, за да създадем по-добри условия за тренировки и по-силна мотивация за още много успехи. Да инвестираш в спорта е инвестиция за цял живот”,

с тези думи кметът Иван Алексиев поздрави представителите на спортните клубове в община Поморие. Той напомни, че неотдавнашната визита на гросмайстора Анатолий Карпов е била само начало на плеядата от шампиони, които предстои да посетят нашия град.

Всички спортни клубове получиха почетни плакети с благодарност за утвърждаване спортния имидж на Община Поморие.