07.04.2016

„Седмицата на гората” освежи Поморие с повече от 30 красиви дръвчета (обновена)

Повече от 30 млади дръвчета бяха засадени в града ни днес като част от кампанията „Поморие – моят зелен град” и по повод „Седмицата на гората”.

В свежата пролетна инициатива, организирана от общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство”, се включиха заместник-кметовете Янчо Илиев и Кунчо Гайдов, председателят на Общински съвет Адам Адамов, общински съветници, жители и гости на Поморие. По протежението на булевард „П. К. Яворов” те засадиха 16 броя липа, 9 броя албиция (копринено дърво) и 2 пъстри малуса.

3 (Large)Детските градини в Поморие също подкрепиха общинската инициатива. ОДЗ „Детелина” бе осигурила красиви брезички, които малките палавници засадиха с много старание и любов и направиха двора на заведението още по-зелен и приветлив за игри.

Едно копринено дърво и четири ароматни липи скоро ще разтворят корони в двора на ЦДГ „Веселушко”, за да пазят децата през горещите летни дни. С помощта на възрастните веселушковците активно участваха в озеленителните дейности, като мотото им бе „Подобри гората“.IMG_3803 (Medium)

Екипът на ЦДГ „Веселушко” отправи сърдечни благодарности към Общината и служителите в общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” за осигурените дръвчета, за практическата помощ и специалното им отношение към децата на Поморие.​

Всички деца и възрастни, включили се в днешната кампания, бяха закичени със специални значки с логото на „Поморие – моят зелен град”.

Източник: Канал 0