22.10.2015

Величието на Свети Георги Победоносец ще бъде подчертано с красиви алеи и кътове за отдих

И днес продължава работата по издигането на монумента на Свети Георги Победоносец в Поморие. Тежката бронзова композиция бе успешно транспортирана до града ни и дейностите по нейното инсталиране започнаха на 21.10.2015 г., непосредствено след пристигането й.

Основните елементи на фигурата бяха позиционирани върху бетоновия постамент още вчера. Днес предстои монтирането на кръста и копието и поставянето на патинирано покритие.

Скулптурата на Светеца се изгражда в зелената площ пред източната ограда на Манастир „Св. Георги” и отличната й видимост е осигурена от всички страни. Величието на момумента ще бъде подчертано и чрез облагородяване на пространството около него.

От двете страни на паметника ще се изградят алеи – подходи, настлани с павета, а „зелената ограда” на манастира ще бъде освежена с нови иглолистни дървета и ниски широколистни храсти. Предвидено е ново лед осветление и три къта с пейки за сядане, които да приютяват както поклонниците в манастира, така и туристи, дошли, за да се насладят на респектиращата скулптура на Свети Георги Победоносец.