17.06.2015

Поморие е домакин на Академия за добро управление в местната власт

Първият в страната семинар на тема: Етикет за иновации и добро управление на местно ниво се провежда в град Поморие по инициатива на Националната асоциация на общинските служители в България, съвместно със Съвета на Европа и фондация Ханс Зайдел.

Кметът на Община Поморие Иван Алексиев откри семинара и насърчи бъдещите кандидати за отличието да не се отказват, въпреки строгите критерии и оценка. „Община Поморие е двукратен носител на приза „Етикет за иновации и добро управление на местно ниво”, което ни прави горди с постигнатите резултати и по-отговорни и прецизни в работата си”, каза още кметът.

В Академията участват кметове и представители на местната власт, не само от България, но и от чужбина. Съгласно програмата, разработена заедно със Съвета на Европа, от следващата година Академията ще подготвя успешни кандидати и извън границите на страната ни. А именно чрез използване на натрупания опит от трите процедури за връчване на Етикет за добро управление и прилагането му в съседните страни – Гърция, Македония и Сърбия.