08.04.2015

Три години от създаването на ОП „Озеленяване, горско и селско стопанство”

зимна пперуда (Small)Общинско предприятие „Озеленяване, горско и селско стопанство” навърши три години от създаването си. Равносметката за дейността на предприятието от 2012 г. до сега е: на територията на община Поморие са засадени над 300 броя декоративна дървена растителност от видовете червен дъб, чинар, липа, гинко билоба, кълбовиден явор, индийски люляк, лирово дърво, кедри, елхи и др. и над 2000 броя бордюрни храсти; засадени са 127 декара нови гори в опожарена площ в землището на село Козичино, по мярка  226 „Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности” по „ Програма за  развитие на селските райони” 2007-2013 год.

Предприятието подкрепя кампанията на кмета на Община Поморие Иван Алексиев „Поморие – моят зелен град”, която има за цел на мястото на в всяко отстранено дърво да се да се засаждат нови две. Полагат се грижи за естетичния вид на града – декорации от цветя и поставяне на екзотична палмова растителност на крайбрежния булевард. Извършват се периодични обезопасяващи и стабилизиращи резитби на дълготрайната декоративна дървесна растителност на територията на цялата община.

По случай Седмицата на гората във всички населени места от общината ще бъдат засадени над 400 броя декоративни храсти и дървета.