18.09.2014

Поморие отново се представи на международно туристическо изложение в Пекин

WTCF Beijing 2014 (Small)За втора поредна година  Поморие участва в международното туристическо изложение в Пекин, организирано от Световната  федерация  на туристическите градове (WTCF). Форматът на изложението се проведе на работно ниво със срещи между представители на туристическия бранш от цял свят. Като член на Световната федерация, Поморие отново получи възможност да осъществи рекламна кампания и работни срещи с водещите туроператори в държавата с една от най-развитите икономики в света.

Градът ни бе представен от директора на Общинско предприятие  „Туризъм и спорт” – Красимир Железчев и председателят на постоянната комисия по финанси към ОбС Поморие – Любо Липчев. Те проведоха индивидуални срещи със всички туроператори, проявили интерес към града.  „Възможността за разработване на съвместни експедиентски турове включващи Поморие като дестинация е много голяма” – коментират нашите представители в Пекин.

След туристическото изложение се състоя среща на високо равнище, в която участваха лидерите на 82 световни туристически града, slide 3 (Small)сред които Дубай, Рим, Лос Анджелис, Лондон и Виена. След процедура по гласуване мароканските градове Рабат и Фес спечелиха правото да бъдат домакини на срещата на Световната федерация на туристическите градове през 2015.

Световната федерация на туристическите градове е основана през 2012 г.  и нейни членове са 82 града и 44 организации от цял свят. Дейностите на Федерацията  привличат вниманието на хиляди посетители. През месец април 2013 г. Поморие беше одобрен за членство и получи невероятната възможност да си сътрудничи с най-известните туристически градове по света и да осъществява мащабна реклама. През 2015 г. това ще се случи в Мароко.