02.06.2014

Осемдесет палми ще красят крайбрежния булевард в Поморие

DSC_3423 (Medium)Вече са доставени палмите, които ще красят крайбрежните алеи това лято. Дръвчетата са взети под наем за летния сезон и са с 22 бр. повече от миналата година. Освен по булевард „Яворов”, палми ще бъдат поставени и по крайбрежната зона в кв. Свети Георги, след като приключат ремонтните дейности по укрепителното съоръжение там.

Инициативата е част от кампанията „Поморие – моят зелен град” и има за цел да подобри визията на крайбрежните зони в града за предстоящия туристически сезон.

През следващото лятото ще бъде увеличена и площта на крайбрежните алеи. Строителството на булеварда, свързващ Централна градска част и кв. „Свети Георги“ в гр. Поморие“,  ще започне през м. септември 2014 г. В момента тече процедурата по избор на изпълнител, за която Община Поморие предвиди над 1 600 000 лв. в капиталовата си програма за 2014 г. Превръщането на съществуващата дига в пешеходна и велосипедна алея, ще  подобри цялостния облик на бреговата линия на гр. Поморие през туристическия сезон 2015.

Строително-монтажните работи включват възстановяване на съществуващата брегозащитна дига до необходимата кота и изграждане на монолитна стоманобетонова конструкция, като от  към морето се предвижда да има вълнобоен блок, а от другата страна – парапет с възможност за монтиране на пейки. Общата дължина на съоръжението е около 1560 м’.