29.04.2014

Поморие на туристическото изложение „Вашата ваканция”

 

vashata_vakanciq1Международното туристическо изложение „Вашата ваканция” бе поредната възможност пред Община Поморие да се представи като предпочитана туристическа дестинация. Борсата се проведе в дните 24 и 25 април в Културен център „Морско казино” – Бургас, под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката, в партньорство с Бургаска регионална туристическа асоциация. Това бе тринадесетото издание на изложението като участие тази година взеха над 65 български общини.

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос бе на общ щанд в рамките на проект: „Развитие на регионален туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, договор за БФП №BG161РО001/3.2-02/2011/009  по ОПРР 2007-2013 г

Под мотото „Виж и разкажи”, експерти в туристическия бранш и огромен брой посетители, се запознаха с природните и културни забележителности на региона. През втория ден от изложението се проведе и презентация на многообразните му туристически ресурси и възможности за почивка. Участие в нея взеха vashata_vakanciq2ръководителят на проекта Соня Енилова, началникът на отдел „Управление на проекти” Георги Петков и представители от трите общини. Прожектиран бе филм на тема „Балнео и СПА туризъм”, със заглавие  „Палитра от хармония и здраве”, изготвен специално по проекта.

Паралелно с участието в туристическата борса „Вашата ваканция”, в периода 25 – 27 април, се организира експедиентски тур. Над 30 души –  експерти по туризъм и журналисти, се запознаха с възможностите за СПА и уелнес туризъм, които Поморие предлага. Освен специализираната болница за калолечение и хотелите в Поморие със СПА услуги, те посетиха и античната куполна гробница, музея на солта, резервата „Стари поморийски къщи” и дегустираха поморийско вино.