23.04.2014

Поморие ще се представи на туристическо изложение „Вашата ваканция”

Община Поморие  ще вземе участие в  Международната туристическа борса  „Вашата ваканция”, която ще се проведе от 24 до 25 април 2014 г. в Културен център  „Морско казино” – гр. Бургас. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката, в партньорство с Бургаска регионална туристическа асоциация.

cakancia (Medium)В рамките на изложението ще се проведе презентация, която има за цел да популяризира район „Поморийски залив и Източна Стара планина” като целогодишна туристическа дестинация, представяйки многообразните туристически ресурси и възможности за почивка в района на Поморие.

Паралелно с участието в туристическата борса „Вашата ваканция”, в периода 25-27 април 2014 г. ще се проведе и експедиентски тур за пътнически агенти, автори на пътеводители, туроператори  и туристически агенти от България и Европа на тема „СПА и Уелнес туризъм”. Основната цел е да се повиши степента на информираност за възможностите за туризъм на региона чрез организиране и провеждане на пътувания и посещения на специално разработените по проекта седем туристически пакета.

Участието на Поморие е на общ щанд с общините Руен и Айтос в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.