14.04.2014

Община Поморие участва в международна туристическа борса във Велико Търново

DSC03746 (Medium)Община Поморие  в партньорство с общините Айтос и Руен взе участие в Международната туристическа борса  „Културен туризъм”, която се проведе от 10 до 13 април 2014 г. в галерия „Рафаил Михайлов” – Велико Търново. Събитието се проведе под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката.

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос на общ щанд е в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.

В първия ден на борсата – 10 април от 11.00 часа се проведе презентация, която има за цел да популяризира район „Поморийски залив и Източна Стара планина” като целогодишна туристическа дестинация, представяйки многообразните туристически ресурси и възможности за почивка на територията на общините Поморие, Айтос и Руен.

DSC03752 (Medium)В рамките на изложението Община Поморие акцентира върху морския и балнеотуризъм. Представиха се също и единственият в България и в Източна Европа специализиран Музей на солта, Тракийската антична куполна гробница, която е една от най-големите в България, единствения  действащ мъжки манастир по черноморието „Свети Георги Победоносец”, посетителския център на Поморийското солено езеро за наблюдение на птици, архитектурния резерват „Стари поморийски къщи”.

Основните туристически обекти, с които Община Айтос участва в изложението са единственият изкуствено създаден парк в региона “Славеева река” и традиционните празници „Славееви нощи”, архитектурно-етнографският комплекс „Генгер” и местността “Трите братя”.

Община Руен представи местните традиции, типичните за района кулинарни деликатеси, уникалните кукерски игри, ловния туризъм, както и старинните религиозни храмове.