25.03.2014

Община Поморие се представи на едно от най-големите туристически изложения в света

19032014342 (Medium)За да подпомогне туристическия бранш, Община Поморие финансира представянето му на международно туристическо изложение. Инициативата затова беше на кмета Иван Алексиев, а представителите на бизнеса избраха MITT Москва като една от най-големите туристически борси в света, предлагаща възможности за мащабна реклама.

Международното изложение се проведе в дните от 19 до 22 март в руската столица. Поморие беше представен от заместник-кмета Илия Джингов и членове на местното сдружение на хотелиерите и ресторантьорите и Асоциацията на туроператорите и турагентите.

Общината се рекламираше паралелно в две изложбени зали. Туристическият 19032014343 (Medium)продукт на Поморие бе представен на щанда на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, а в специализирана зала за здравен туризъм, Поморие беше част и от щанда на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм /БУБСПА/. Така общината представи лечебния си природен ресурс пред експерти в здравния туризъм. Изключителен интерес посетителите проявиха към възможностите за детски, балнео и морски туризъм.

MITT Москва е най-голямото международно туристическо изложение в Русия и едно от петте водещи в света. Всяка година изложението се посещава от туристически сдружения от над 200 страни и региони от цял свят.