18.03.2014

Община Поморие се представя на още три международни туристически изложения

timthumbНа три международни туристически изложения ще участва Община Поморие само в рамките на 5 дни. От 20 до 23 март 2014 г. кметът Иван Алексиев ще презентира туристическия потенциал на общината пред аудитория от над 10 000 посетители на международното изложение Salon Mondial du Tourisme – Париж. Това е най-голямата туристическа борса във Франция и събира експерти в сектора от цял свят.

Паралелно Поморие ще има щанд и на 10-то издание на „Изложбата на общините” – Международен панаир Пловдив. Изложението ще се проведе от 19 до 23 март 2014 г. и цели да представи по най-добрия начин възможностите за бизнес, инвестиции и туризъм в отделните райони на България. Борсата ще съдейства да бъдат подкрепени инициативите за привличане на инвестиции, търсене на партньори и ресурси, за успешно усвояване на средства и финансиране на проекти от европейските фондове.

 

Участието на Поморие на туристическите изложения в Париж и Пловдив е съвместно с общините Руен и Айтос, в рамките на проект : „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.

mitt-515x214По предложение на туристическия бранш, третото изложение, в което община Поморие ще участва е MITT – Москва. То ще се проведе от 19 до 22 март 2014 г. в руската столица. Поморие ще бъде представен от заместник-кмета Илия Джингов и представители на туристическите сдружения в града.  По инициатива на кмета Иван Алексиев, участието на изложението се финансира от общинския бюджет, с цел да бъде подпомогнат туристическия бранш. MITT – Москва е най-голямата туристическа борса в Русия и една от петте най-големи в света.