12.03.2014

Поморие отново покори най-мащабното туристическо изложение в света

IMAG0846 (Medium)Посетители от цял свят събра поморийският щанд на туристическото изложение  ITB Берлин, което се проведе в дните от 5-ти до 9-ти март 2014 г. в немската столица. Това е най-мащабният туристически форум в света и тази година в него се включиха 11 000 изложители, 113 000 професионалисти в бранша и над 170 000 посетители.

Община Поморие се представя за втори път на този значим форум, благодарение на изпълнението на проект „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011, съвместно с общините Айтос и Руен. Община Поморие беше представена от началникът на отдел «Управление на проекти» – Георги Петков и Тодор Тодоров –младши експерт в отдела.

Предпочитанията на посетителите бяха насочени най-вече към балнео туризма, винения и културния туризъм. Бяха IMAG0849 (Medium)представени изработените седем туристически пакета за региона и карта на най-забележителните дестинации. С атрактивни рекламни материали и презентации, хиляди посетители и професионалисти в областта на туризма, се запознаха с Поморие, природните и културно-историческите забележителности на региона.

Следващият мащабен туристически форум, на който Община Поморие ще се представи е TTR Букурещ. Изложението започва утре /на 13 март/ и ще продължи до 16 март – 5 дни, в които Община Поморие ще има възможност отново да рекламира по най-добрия начин туристическия си потенциал.