04.03.2014

Поморие се представи на туристическо изложение в Будапеща

28022014a (Medium)Под мотото „Виж и разкажи” премина поредното туристическо изложение, на което община Поморие се представи. Най-престижното туристическо събитие в Унгария – Travel/Utazas, Будапеща, се проведе в дните 27.02-02.03.2014 г. и събра експерти в сектора от цял свят. Участието на Поморие се реализира съвместно с общините Айтос и Руен по проект  „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ:BG161PO001/3.2-02/2011.

Забележителностите на Поморие и региона представиха заместник-кметът с ресор „Туризъм” – Илия Джингов, Валентин Проданов и Таня Купинова, която от години живее в Будапеща, но е родена в Ахелой. Нейното присъствие направи презентацията още по-достъпна за унгарците, заради перфектното й владеене на езика. Огромният интерес към поморийския щанд беше допълнително засилен на 1 март, когато нашите представители подаряваха мартеница на всеки посетител. Специално, за да изучат културата и забележителностите на региона, 27022014пристигнаха и студенти от унгарски колеж по туризъм със своя преподавател. Особено внимание на Поморие обърна и посланикът на Словения в Унгария. Той обясни, че е почивал в града и че го смята за забележителен.  От тогава непрекъснато се информира за Поморие и се радва на развитието му.

Чрез атрактивни рекламни материали и иновативни подходи за реклама, забележителностите на региона отново бяха популяризирани пред специалисти в туристическия бранш и потенциални туристи от цял свят. Седем туристически пакета за различни видове туризъм, както и пътеводител, съдържащ информация за най-интересните кътчета на региона, бяха представени в рамките на изложението.