11.02.2014

Община Поморие отново на туристическо изложение в София

2147Община Поморие,  в партньорство с общините Айтос и Руен, ще вземе участие в 31-то издание на Международната туристическа борса  ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО 2014, което ще се проведе от 13 до 15 февруари 2014 г. в Интер Експо център – София. Събитието се провежда под патронажа на Министерство на икономиката и енергетиката, съвместно с БХРА, БАТА, AБТTA, БТК, Софийски туристически район, Съвет по туризъм – София и Столична община. Организатор на изложението е ПРИМ ЕКСПО.

Това е най-голямият туристически форум в България и се провежда от 31 години. В борсата всяка година участват над 250 фирми и организации от България и над 20 срани от цял свят.

Участието на Общините Поморие, Руен и Айтос, на общ щанд, е в рамките на проект: „Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на туристически район Поморийски залив и Източна Стара планина”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011.

В първия ден на борсата – 13 февруари, ще се проведе презентация, която има за цел да популяризира район „Поморийски залив и Източна Стара планина” като целогодишна туристическа дестинация, представяйки многообразните туристически ресурси и възможности за почивка на територията на общините Поморие, Айтос и Руен.

Община Поморие ще има възможност да представи природните си и културни богатства, като акцентът ще бъде поставен върху морския и балнеотуризма и историческите  забележителности на региона.

Айтос и Руен също ще представят своите туристически обекти, традиции и културни особености.